Ana Menü
Ziyaretçi Defteri
Facebook
Sayac



İstatistikler Yükleniyor ..!

Herkes Bu Diyeti Konuşuyor

Herkes Bu Diyeti Konuşuyor
Özellikle sosyal medyada 'Alkali diyet'le zayıfladığı iddia edilen ünlülerin görüntülerinin hızla paylaşılması, kilo vermek isteyenlerin ilgisini bu diyete çekiyor.

Son günlerin popüler diyetlerinden birinin de alkali diyet olduğunu belirten Üsküdar Üniversitesi Nöropsikiyatri Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Gizem Köse, özellikle sosyal medyada hızla yayılan alkali diyetin içeriğine ilişkin bilgi verdi. 

Köse, alkali diyeti; ‘vücudun pH dengesiyle oynayarak kilo verdirmeyi vaat eden diyet türü’ olarak tanımlıyor.

Alkali diyette besinlerde genelleme yapıldığını, asidik besinlerin yasaklanıp alkali besinler ile alkali suyun bolca tüketildiğini belirten Köse, böylece vücudun pH dengesinin 7’nin üzerine çıkarıldığını vurgulayarak şöyle konuşuyor:

“Alkalilik durumu, pH 7’nin üzerine çıktığında oluşur, asidiklik ise pH 7’nin altında.

Bu diyet türünde asidik yani pH oranı düşük olan besinler diyetten çıkarılır.

Bunlar süt ve ürünleri, kümes hayvanları, yumurta, alkol, üç beyaz grubu (un, şeker, tuz) ile paketlenmiş yiyeceklerdir.

Bu grubun diyetten çıkarılmasıyla oluşan boşluğa alkali grup besinleri eklenir.

Alkali besinler ise genelde baharatlardan oluşmakla beraber buğday çimi, zencefil, zerdeçal, çörek otu, nane ve koyu yeşil sebzeler; salatalık, ıspanak, soya filizi, brokoli gibi gıdalardır.

Bu beslenmede suyun dengesini de alkaliye çevirerek karbonatlı su tüketimi önerilir.”

HAREKETSİZ DİYETLE KİLO VERMEK MÜMKÜN DEĞİL

“Ünlülerin paylaşımlarına ve medyaya bakarsak alkali diyet ile obezite sorunu çözülebilir” diyen Köse, ‘Acaba ünlüler sadece diyet mi yaptı, hiç spor yok mu, kilo vermeleri sadece diyetle mi oldu?’ sorusuyla da diyette sporun önemine dikkat çekiyor.

Sadece diyet yaparak, fiziksel aktiviteyi arttırmadan yağdan kilo vermenin imkansız olduğuna vurgu yapan Köse;

“Hayatınıza hareket katmadan sadece beslenerek uzun dönemde kilo veremezsiniz. 30 kilo veren ünlüler sadece alkali beslenme ile kilo vermemiştir.

Alkali beslenme yalnızca popüler bir diyettir.

Uygulanmasına baktığımızda kısa dönemli olarak kilo verdirebilir ancak verdiğiniz kiloyu geri almanız da söz konusu” diyerek sporsuz diyetin sonunun daha fazla kilo olacağını ifade ediyor.


ÜYE AİDAT SORGULAMA

CEMİYET TAKVİMİ
Üye Girişi
YukariCik